A világ legjobb autói 2018

Március végén, a New York-i Autószalonon nyilvánosságra hozzák a World Car of the Year (WCOTY), azaz a Világ Év Autója verseny győzteseit. A 82 szakemberből álló zsűri az idei legjobbnak a Volvo XC60 szabadidőjárművet választották meg. A Volvo nagyon eredményes pár hónapot tudhat maga mögött, hiszen decemberben a Japán Év Autója, majd a genfi autószalonon az XC40 modellel az Év Európai Autója díjat is besöpörték.

 

Korábban öt, idén már hat kategóriában ítélték oda a Világ Év Autója díjat. Az összesített győztes mellett a legjobb sportautónak, luxusautónak, környezetbarát autónak, városi autónak, valamint a legjobb formatervnek járó elismerésért küzdöttek a jelöltek, újdonságok. Képgalériánkban megtekinthetőek a jelöltek és a többi kategória győztesei.

 

A győztes: Volvo XC60

Az összesített győztes tehát a Volvo XC60. A jelöltek listája: Alfa Romeo Giulia, Kia Stinger, BMW X3, Land Rover Discovery, Nissan Leaf, Toyota Camry és VW T-Roc.

Kia Stinger
BMW X3
Land Rover Discovery

Kategória győztesek

A többi kategória győztesei: luxusautó: Audi A8; sportautó: BMW M5; környezetbarát autója: Nissan Leaf; városi autó: VW Polo, legjobb formaterv: Range Rover Velar

VW Polo